Populaire sport bij gehandicapten, omdat tijdens het zwemmen alle spieren worden gebruikt. Bovendien zorgt de 'gewichtloosheid' in het water ervoor dat de bewegingen mogelijk worden die anders te pijnlijk zijn. Zo kan de gehandicapte spiergroepen trainen en leren gebruiken die in het dagelijks leven verwaarloosd zijn.


Het doel van het "ISV zwemmen" is om mensen met een beperking of handicap watervrij te maken en te leren zwemmen volgens de richtlijnen van het Zwem ABC. Onze erkende zweminstructeurs hebben extra oog voor de beperking van de zwemmers. Er wordt dan ook niet in te grote groepen geoefend.

Als Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s kunt u bij de ISV de zwemlessen afsluiten met een officieel zwemdiploma A, B of C. Hiervoor zijn we aangesloten bij het Nationale Raad Zwemveiligheid.

Om te komen tot een goede keuze kunt U hier alles over zwemles lezen.

Natuurlijk zijn ook kinderen en volwassenen zonder beperking of handicap bij ons van harte welkom om te komen zwemmen. Houd dan wel rekening met een afwijkende contributie.

Zwemmen in het Twente Bad op de donderdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur. (jeugd tot 19.45 uur) 

Er is altijd een plekje voor nieuwe leden, valide of invalide. Bij de ISV wordt aandacht besteed aan alles wat met zwemmen te maken heeft. Omdat kinderen er vaak wat langer over doen om hun diploma te halen, kunnen ze tussentijdse 'diploma's' halen om ze gemotiveerd te houden. Verder gebruiken we natuurlijk verschillende spelletjes of spelvormen in het wedstrijdbad ( 27°C.).
Ook het 'baantjes zwemmen' is gewoon mogelijk. Volwassenen kunnen zo in het instructiebad van 30°C. (leren) zwemmen. 

Als de kinderen uit het water zijn, doen we met de mensen die nog zijn gebleven allerlei bewegingsvormen en/of spelletjes. 

Bij de Zwemsport kennen we een indeling naar klasse. Hoe zwaarder de handicap, des te korter de te zwemmen afstand. Deze afstanden variëren van 25 tot 50 en 100 meter. We trainen de schoolslag, rugslag, vrije slag, vlinderslag en persoonlijke wisselslag. Tevens kan men meedoen aan de ploegenestafette. 

Contactpersoon zweminstructeurs: 
   Jan Trap 
   Marterstraat 28 
   7559 AH HENGELO 
   tel. 074 - 2774079 
   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          De ISV is Lid van het Nationale Raad Zwemveiligheid

          Hiermee volgen we het beleid omtrent veiligheid, kundigheid en diploma-normering

 

Omdat we naar de aard van vereniging te maken hebben met minder valide mensen (en kinderen), moeten we extra nauwkeurig de grenzen van het toelaatbare bewaken. Als u vermoedt (of constateert) dat er sprake is van sexueel overschrijdend gedrag moet u dit ten alle tijden melden bij de trainer en/of het Bestuur van de vereniging. Een van de bestuursleden zal als vertrouwenspersoon functioneren en, zo nodig, zal er aangifte worden gedaan.

 

Sfeer impressie van een zwemles...